collapse

* Prebaruvanje


Author Topic: Петиција за промена на оданочување  (Read 103 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.


Offline ivica74sk

 • Administrator
 • SeaWolf
 • *
 • Join Date: Apr 2009
 • Location: Skopje
 • Age: 43
 • Posts: 11152
 • Karma: 375
Re: Петиција за промена на оданочување
« Reply #1 on: June 17, 2017, 05:27:34 AM »
Не разбирам за какви промени станува збор?

Offline pocttopus

 • Administrator
 • SeaWolf
 • *
 • Join Date: Oct 2009
 • Location: Скопје
 • Age: 39
 • Posts: 6279
 • Karma: 12
Re: Петиција за промена на оданочување
« Reply #2 on: June 17, 2017, 05:40:09 AM »
Одиш во странство со кола, се шеташ и си купуваш производ во вредност од 400 евра. Влегуваш на граница, поминуваш и не плаќаш данок.
Отвараш на нет некоја си веб-продавница, купуваш производ од 50 евра и на крајот плаќаш данок.

И мене не ми е јасно зошто? :dontknow:

Offline ivica74sk

 • Administrator
 • SeaWolf
 • *
 • Join Date: Apr 2009
 • Location: Skopje
 • Age: 43
 • Posts: 11152
 • Karma: 375
Re: Петиција за промена на оданочување
« Reply #3 on: June 19, 2017, 10:50:41 AM »
 Тоа ти е живот во Македонија.

Offline Aleksandar B

 • Global Moderator
 • SeaWolf
 • *
 • Join Date: Dec 2008
 • Location: Skopje
 • Age: 43
 • Posts: 3998
 • Karma: 307
Re: Петиција за промена на оданочување
« Reply #4 on: June 22, 2017, 05:10:17 AM »
Одиш во странство со кола, се шеташ и си купуваш производ во вредност од 400 евра. Влегуваш на граница, поминуваш и не плаќаш данок.
Отвараш на нет некоја си веб-продавница, купуваш производ од 50 евра и на крајот плаќаш данок.

И мене не ми е јасно зошто? :dontknow:

Danok mozes i treba da platis samo vo edna drzava. Toa sto si go donel so kola, si go kupil vo prodavnica i si go platil danokot vo drzavata od kade sto si go kupil. Toa sto si go naracal od net, nema plateno danok i mora da go platis tuka.

Offline pocttopus

 • Administrator
 • SeaWolf
 • *
 • Join Date: Oct 2009
 • Location: Скопје
 • Age: 39
 • Posts: 6279
 • Karma: 12
Re: Петиција за промена на оданочување
« Reply #5 on: June 22, 2017, 05:42:33 AM »
Над 400 евра се плаќа данок и кај нас.

Tags: