collapse

* Prebaruvanje


Author Topic: Atman 600  (Read 235 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline tanjica

  • Aqua clen
  • ***
  • Join Date: Apr 2010
  • Location: Sv.Nikole
  • Age: 51
  • Posts: 167
  • Karma: 6
Atman 600
« on: April 19, 2011, 10:12:18 PM »
Pola godina kako go imam filterot Atman 600 i bese dobar.Vcera go iscistiv,koga go vrativ nazad ne sakase da pocne da raboti,samo bucese(znaci struja ima).Dali moze da e nesto sitno,da mozam da go otvoram ,so vasa pomos da go napravam ili e crknat?

Offline Ljube

  • SeaWolf
  • *******
  • Join Date: Jan 2009
  • Location: Skopje
  • Age: 38
  • Posts: 5787
  • Karma: 201
    • Aqua Park
Re: Atman 600
« Reply #1 on: April 19, 2011, 10:17:14 PM »
Ne bi treblo, samo treba da mu pomognes da startuva.
Dali e dobro napolnet so voda??
Ako ima premnogu vozduh moze da mu e tesko da stratuva.
izvadigo filter materijalot i pustigo prazen da vidis dali raboti.

Offline tanjica

  • Aqua clen
  • ***
  • Join Date: Apr 2010
  • Location: Sv.Nikole
  • Age: 51
  • Posts: 167
  • Karma: 6
Re: Atman 600
« Reply #2 on: April 19, 2011, 10:23:37 PM »
Dobro bese napolnet so voda.Vleznata cevka voopsto ne se polni so voda,ne vlece.Mislam deka ne e do filter materijalot.

Offline Aleksandar B

  • Global Moderator
  • SeaWolf
  • *
  • Join Date: Dec 2008
  • Location: Skopje
  • Age: 43
  • Posts: 4010
  • Karma: 307
Re: Atman 600
« Reply #3 on: April 19, 2011, 10:36:30 PM »
Izvadi ja perkata, taa treba da se iscisti.

Offline ivica74sk

  • Administrator
  • SeaWolf
  • *
  • Join Date: Apr 2009
  • Location: Skopje
  • Age: 43
  • Posts: 11153
  • Karma: 375
Re: Atman 600
« Reply #4 on: April 19, 2011, 11:18:05 PM »
 Izvadi ja samo glavata so kabelot,potopi ja vi kofa i vkluci ja.So vrv od cepkalka mrdni go propelerceto.Ako ne saka da trgne,iskluci izvadi ja perkata sose magnet i osovina iscisti gi i n iv i otvorot,niv izmij gi a otvorot so usalka ili nesto slicn o ,sostavi i probaj ja pak vo kofa.

Offline pirat_07

  • Super clen
  • ****
  • Join Date: Aug 2009
  • Location: Kavadarci
  • Age: 36
  • Posts: 691
  • Karma: 24
Re: Atman 600
« Reply #5 on: April 19, 2011, 11:28:28 PM »
Atman 600 kanister li e?
Ako e kanister izvadi go crevoto sto ja nosi vodata od kanisterot vo AQ slegni go na nivo pod AQ i so pomos na nekoj sad(crevoto vo sad) pustaj kanisterot i pocekaj dole da protece i da go istera vozduhot i koga ke protece crevoto zaedno so sadot dodeka tece nazad vo AQ - mislam deka ke ti treba uste eden pomosnik.
Koj posleden se smee... ne go razbral vicot :)

Offline misajloski

  • Aqua clen
  • ***
  • Join Date: Jan 2011
  • Location: Tetovo
  • Age: 36
  • Posts: 429
  • Karma: 27
Re: Atman 600
« Reply #6 on: April 19, 2011, 11:47:51 PM »
ili prvo izvadigo crevoto od akvariumot i napolnigo so sise so voda ramnomerno ce se polnat dvete creva posle prikacigo i uklucigo mislam nema da imas problem
misajloski

Offline ivica74sk

  • Administrator
  • SeaWolf
  • *
  • Join Date: Apr 2009
  • Location: Skopje
  • Age: 43
  • Posts: 11153
  • Karma: 375
Re: Atman 600
« Reply #7 on: April 20, 2011, 02:06:46 AM »
 Ima Atman 600 i kanister i hangon i vnatresen kaov sto i i mslam deka ima Tanjica a i za vnatresen i go dadov sovetot.

Tags: